Ca tot omul am trecut și eu, evident, prin pubertate.
De când mă știu am avut probleme cu acneea care a făcut echipă cu excesul de sebum și mi-au dat bătai de cap pe toată perioada adolescenței și nu numai. Am încercat tot felul de creme, geluri de curățat, săpunuri miraculoase, însă nimic nu funcționa la mine.
Ca umare a acestor lucruri, începuse să nu îmi mai facă cu ochiul niciun produs de îngrijire a feței care promiteau marea cu sarea și am ales să mă ascund zi de zi în spatele machiajului (voi să nu faceți ca mine 🙂 ).
Odată cu înaintarea în vârstă și cu traiul într-un oraș foarte aglomerat și poluat cum este Bucureștiul, am zis zis totuși să le mai dau o șansă acestor tipuri de produse, că poate poate mă trezesc și eu peste noapte o Ileana Cozâneana cu un ten frumos și îngrijit.
După multe produse încercate , dar și după o documentare amănunțită, pot spune că am descoperit, în sfârșit, ce funcționează pentru mine.
Lucrurile nu sunt chiar atît de complicate: este important să avem în rutină un demachiant, un gel/o cremă de curățare, o cremă hidratantă și una cu SPF care sa nu aibă parfum. Ulterior, în funcție de tipul tenului și de anumite probleme pe care le are fiecare ten, se pot adăuga diverse.
Produsele pe care le folosesc în prezent și care au făcut minuni pentru tenul meu sunt :
1.Apa micelara hidratanta de la Cerave
Am renunțat la laptele demachiant acum mult timp în favoarea apei micelare.
Pe lângă faptul că nu prea m-am împăcat cu niciun lapte demachiant și mi se pare mai comod de folosit apa micelară, laptele demachiant mai mult părea să îmi încarce tenul decât să îl curețe.
Despre produsele de la Cerave am scris și aici https://ponica.ro/ceramide-si-cerave/. Apa micelară de la ei curăță, hidratează, îndepărtează machiajul și ajută la regenerarea barierei de protecție a pielii.
Apa micelară o folosesc doar seara, dimineața este suficient să îmi curăt tenul cu gelul curățare.
2. Gel de curatare spumant de la Cerave
Este cel mai bun gel de curățare pe care eu l-am încercat, și îl folosesc în fiecare dimineată și seară.
Acesta curăță profund și ușor fără a perturba bariera pielii. Se simte foarte revigorant pe ten și elimină excesul de sebum, impuritățile și machiajul.
Formula fără parfum cu 3 ceramide esențiale și acid hialuronic este potrivit chiar și pentru pielea sensibilă.
Am încercat de la ei și gelul de curățare hidratant, dar nu mi-a plăcut la fel de mult formula, așa că îl folosesc pe corp.
3. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
Niacinamida (vitamin B3) este o vitamină implicată în sănătatea pielii și împreună cu zinc 1% ajută la normalizarea secreției de sebum.
Am avut o relație de love – hate la început cu acest prost, tocmai pentru că nu l-am introdus corect în rutină.
Printre beneficiile acestui produs se numără:
· reglarea sebumului.
· proprietati anti-imbatranire.
· matifierea tenului fără a-l usca.
·reducerea zonelor cu roșeață și inflamații ușoare.
·reducerea petelor post acnee.
·efect de iluminare.
Îl aplic în fiecare dimineață pe tenul umed (după aplicare apă termală). Recomandat este ca, la început, sa fie introdus treptat în rutină (2-3 ori pe săptămână) pentru a evita purgingul.
3.The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5
Hyaluronic Acid 2% + B5 este un produs foarte iubit de mine. A fost primul produs The Ordinary folosit și, până în ziua de azi, nu pot să rămîn fără măcar o rezerva.
Tenul meu este mult mai luminos, uniform și, bineînțeles, hidratat de când m-am împrietenit cu această sticluță magică/
Sunt pur și simplu fascinată de luminozitatea, uniformitatea și nivelul de hidratare.
Îl folosesc dimineața și seara: 3-4 picături sunt suficiente pentru toată fața. Este important să masăm tenul prin mișcări circulare, pentru ca produsul să fie absorbit de piele. Textura lui este destul de fluidă , însă intră repede în piele.
4.Caffeine Solution 5% + EGCG The Ordinary
Ce frumos ar fi dacă cafeaua de dimineață ne-ar scăpa de cearcănele și de pungile de sub ochi, nu?:))
Din păcate, această licoare magică nu ne ajută, însă serumul cu cofeină și extract de ceai verde de la TO ajută la estomparea lor.
Îl aplic în fiecare dimineață pe tot conturul ochiului înainte de crema hidratantă, după niacinamide și acid hialuronic.
O alternativă pentru acest ser care mie personal mi-a plăcut foarte mult este crema hidratantă pentru ochi cu ulei de avocado de la Kiehl’s.
5.CeraVe Crema Hidratanta pentru fata
Această cremă este recomandată pentru piele normală sau uscată, cât și pentru cea predispusă la acnee.
Are o textură lejeră și se absoarbe rapid. Formula fără parfum este potrivită chiar și pentru pielea sensibilă.
O folosesc dimineața și seara, și pot spune că hidrateaza foarte bine tenul 🙂
6. SPF
Pe parcursul zilei ne expunem unor cantități diferite de radiații, în funcție de mediul în care trăim și de indexul UV de afară, așadat SPF-ul este un must.
În timpul iernii este suficinet sa folosim un SPF 30, însă în anotimpurile calde cel mai indicat este SPF 50.
Variante de creme cu SPF sunt foarte multe, eu însă o folosesc pe cea de la Altruist.
În ceea ce priveste aplicarea lui, părerile sunt împărțite. Pentru ca filtrele să nu fie diluate, este indicat să îl aplicăm dupa crema hidratantă și nu înaintea acesteia
Pentru cineva care nu mergea nici până la magazinul de la colț fără fond de ten pe față am ajuns să am un ten curat, luminos și foarte hidratat pe care îl expun mândră și fără machiaj acum.
Voi ce produse folosiți pentru îngrijirea tenului?