Încă de mici suntem învățați să luăm vitamine pentru sistemul imunitar, să bem minim 2 litri de apă, să facem sport , să apelăm la doctori/ pastille cand ne doare ceva. Învățăm cât face 2 +2, învățăm să facem comentarii dupa Baltagul și cum să scoatem radical din 64. Ni se spune că nu este bine să fumăm , să bem alcool sau să consumăm droguri. Dar cine ne învață să avem grijă de mintea noastră?
Ne punem cover-uri pe facebook și instatory-uri pe Instagram cu citate precum ” Love yourself!”, “Live life to the fullest, and focus on the positive.” , ” Slow down and enjoy the moment you’re in.”, însă câți dintre noi facem cu adevărat aceste lucruri?
Nu ne învață nimeni cum să fim pozitivi și cât de important este acest lucru în viața de zi cu zi.
Totul își are originea în minte, iar de gândurile pe care le cultivăm depind emoțiile pe care le trăim.
Așa cum avem grijă de corpul nostru, este de datoria noastră să avem grija și de mintea noastră.
Și este mult mai simplu decât ne-am fi închipuit ! ?
Așa cum nici un atlet nu a ajuns să caștige medalii peste noapte, la fel și gândirea pozitivă trebuie antrenată.
Există multe lucruri pe care putem să le facem pentru a ajunge să fim mai pozitivi în viața de zi cu zi, și vreau să împărtășesc cu voi câteva care pe mine personal chiar m-au ajutat :
Înconjoară-te de oameni cu gândire pozitivă
Cât de importanți sunt oamenii cu care ne petrecem timpul? Foarte importanți! Mai ales dacă ne petrecem marea majoritate a timpului cu aceștia. Încearcă să petreci cât mai mult timp cu oameni care te motivează și te binedispun. Astfel, energia lor pozitivă va fi transmisă și către tine.
Dezvoltă un mediu de viață pozitiv
Încearcă să îți faci un mediu plăcut atât acasă , cât și la birou.
Biroul meu de la muncă este plin de mesaje motivaționale, iar acasă am peste tot chestii decorative care îmi pun un zâmbet pe buze și mă relaxează.
Pune valoare și optimism în viata altcuiva
Te simţi mai fericit atunci când dăruieşti ceva, decât atunci când primeşti. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Simon Fraser, din Canada. Asta plus faza cu zâmbetul contagios = om fericit!
Cărțile
Alege să citești cărți care te inspiră și îți dau energie. Poți citi cărți motivaționale , romane preferate sau te poți abona la bloguri/ site-uri care au tot felul de articole drăguțe.
Una din cărțile mele preferate și care m-a inspirat foarte mult spre gândirea pozitivă și nu numai este Puterea prezentului de Eckhart Tolle.
Filmulețe motivaționale
Se găsesc foarte multe filmulețe cu afirmații pozitive pe youtube, atât în limba română cât și în limba engleză. Încearcă să asculți zilnic aceste afirmații pozitive și, cu timpul, se vor produce schimbări la nivelul subconștientului tău iar tiparele mentale se vor înlocui cu unele pozitive.
Eu obișnuiesc să ascult aceste filmulețe la muncă, chiar dacă nu le ascult în mod activ tot timpul.
Vă las aici două din filmulețele care îmi plac mie :
Fii recunoscător
Poate unul din cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a duce o viață pozitivă este să fii recunoscător. Încearcă să ții un jurnal al recunoștiinței în care să scrii zilnic minim 3 lucruri pentru care ești recunoscător în ziua respectivă.
Țin și eu un astfel de jurnal și, de câte ori am o zi proastă, mă uit în jurnal să îmi reamintesc de toate lucrurile bune din viața mea.
Alege ce lași să intre în mintea ta și alege să gândești pozitiv.
Voi cum reusiți să vă mențineți pozitivi?
Marturisesc ca la mine functioneaza cel mai bine sa ii influentez pe ceilalti sa fie pozitivi, mai ales in momentele in care sunt cu moralul la pamant. Sunt mare fana si eu a filmuletelor de pe youtube, ascult muzica placuta si exercitiul de recunostinta iar mi se potriveste.