Ritualul de ingrijire al tenului

Ca tot omul am trecut și eu, evident, prin pubertate. Din nefericire, am avut maaari probleme cu acneea, iar excesul de sebum a fost o altă chestiuță care nu mi-a făcut adolescența mai frumoasă. Am încercat tot felul de creme, geluri de curățat, săpunuri miraculoase, însă nimic nu funcționa la mine.

Ca umare a acestor lucruri, începuse să nu îmi mai facă cu ochiul niciun produs de îngrijire/ curățare a feței care promiteau marea cu sarea și am ales să mă ascund zi de zi în spatele machiajului.

Odată cu înaintarea în vârstă și cu traiul într-un oraș super aglomerat și poluat cum este Bucureștiul, am zis să las putin reticența la o parte și să le mai dau totuși o șansă acestor tipuri de produse, că poate poate mă trezesc și eu peste noapte o Ileana Cozâneana cu un ten frumos și îngrijit.

Am încercat în ultimul timp diverse produse de la mai mulți comercianți și pot spune că, în prezent, am descoperit ce funcționează pentru mine.

Pentru cineva care nu mergea nici până la magazinul de la colț fără fond de ten pe față, este mare lucru că am ajuns sa ies din casa simțindu-mă chiar încrezătoare de cum arată tenul meu fără machiaj : curat , matifiat și foarte hidratat.

Produsele pe care le folosesc în prezent și care au făcut minuni pentru tenul meu sunt :

1.Apa micelară bifazica de la L`oreal Paris – am renunțat la laptele demachiant acum mult timp în favoarea apei micelare pentru că nu prea m-am împăcat cu niciun lapte demachiant și mi se pare mai comod de folosit apa micelară. Această apă micelară are o formula bifazică, adică are în componența sa două substanțe de baza ( ulei și apă ) , îmbogațită cu micele care atrag delicat impuritățile. Am folosit-o prima dată la o prietena, mi-a plăcut foarte mult, am achiziționat-o și , de atunci, nu am mai renunțat la ea. Curăță foarte bine tenul 🙂

 2. Gel de curățare a tenului Avene – este un gel de curățare fără săpun ce curăţă delicat pielea şi îi conferă o senzaţie de reîmprospătare. Ingredientul său principal natural (Gliceril laurat) reduce excesul de sebum, iar pielea nu mai are un aspect uleios.

3. Crema antirid de zi MULTI-COLLAGEN Elmiplant – gama multiCollagen este îmbogațită cu ingredientul antirid premiat COLLAGEN RESTORER ce activează 3 tipuri de colagen natural pentru acțiune antirid. Folosesc de foarte mult timp cremele de față de la Elmiplant și sunt foarte mulțumită de ele.

4. Crema de noapte L’Oréal Paris Hydra Specialist – este o cremă de noapte ce hidratează intens, regenerează și revitalizează.

5. Gelul de curățare L’Oreal Pure Clay Cleansing Gel – conține 3 Argile Pure + Extract de Eucalipt. Acesta curață și purifică tenul, lăsându-l matifiat și împrospătat.

6. Bio Oil – ulei pentru îngrijirea specializată a pielii . Îl folosesc pentru a hidrata pielea și pentru o nuanță uniformă a acesteia. Uleiul poate fi folosit pe tot corpul, însă eu îl folosesc în special pe față după ce aplic scrub sau după curățarea cu buretele Konjac.

7. Burete Konjac – este menit să curețe și să exfolieze delicat tenul, lăsându-l luminos dupa spălarea feței. Eu îl folosesc cu gelul de curățare de la Avene și vreau să spun că a făcut adevărate minuni cu fața mea ?

Voi ce produse folosiți pentru îngrijirea tenului?

Leave a Reply

Your email address will not be published.