Cum am scăpat de frica de avion :)

Țin minte și acum primul zbor cu avionul : abia așteptam să zbor, iar odată urcată în el am stat cu ochii doar pe geam și am simțit experiența ca fiind cea mai frumoasă din viața mea.  În urma unei perioade mai anxioase din viață și a unei călătorii în interes de serviciu (fiind prima dată cand zburam singură cu avionul , oraș nou, out of my confort zone etc.) , am dezvoltat o adevărată fobie față de zborul cu avionul : „dacă se prăbușeste? ”, „dacă nu mai am aer?”, „dacă mi se face rău și nu are cine să ma ajute?”.

Bineînțeles că am ratat câteva vacanțe pentru că refuzam simpla imagine a mea într-un avion.

Pentru că nu sunt genul de persoană care să renunțe cu una, cu două, mi-am facut curaj și am bookuit pentru o vacanta în Barcelona.

Pe măsură ce se apropia data respectivă, anxietatea mea era din ce în ce mai mare, așa că am început să apelez la tot felul de tehnici de relaxare și să îmi planific călătoria în amănunt.

Căutând tot felul de alte ponturi în universul ăsta mare care este Internetul, am găsit cartea Zboara cu incredere. Invinge-ti frica de a zbura cu avionul! scrisă de Patricia Furness – Smith și de Steve Allright.

Am început să o răsfoiesc cu destul de multă reținere însă,cu fiecare pagina pe care o citeam, îmi dădeam seama că îmi este de un real ajutor.

Cel mai mult mi-a plăcut că lectura propriu zisă este structurată în 2 părți: o primă parte redactată de căpitanul Steve Allright ce include aspectele tehnice ale zborului cu avionul explicate pe înțelesul tuturor (ca să înțelegem mai bine anumite zgomote ciudate sau cum funcționeză turbulențele alea care ne plac atât de tare) , și cea de-a 2-a parte care aparține psihologului Patricia Furness – Smith. Patricia Smith este specialistă în fobii și în această carte a inclus tehnici practice pentru controlul anxietatii, claustrofobiei și atacurilor de panica.

Cele mai interesante lucruri pe care le-am reținut din această carte sunt următoarele:

1.Unul dintre trei oameni sunt afectați de frica de zbor

2.Frica de zbor se bazează de obicei pe două lucruri: lipsa de cunoștiințe cu privire la modul în care funcționează de fapt un avion, și temeri iraționale , care nu pot fi explicate.

3. Turbulențele sunt o parte naturală a zborului și nu sunt niciodată periculoare

4.Această carte este bazată pe un program creat pentru a sprijini pasagerii agitați să depășească temerile și care a ajutat, până acum, peste 45 000 de oameni să facă asta 😀

Tot ce îmi mai rămâne să vă urez este ”Bon voyages!”

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *