Ceramide și CeraVe

Pentru cineva care își alegea cremele de corp, cremele de față și în general produsele cosmetie în funcție de mirosul lor, nu mă așteptam să îmi pice cu tronc un brand care oferă toate produsele „inodore” :))

Și dacă tot mi-a picat cu tronc, am zis că e musai să vă povestesc și vouă de ele și să vă dați seama de ce nu ar trebui să lipsească din rutina voastră de îngrijire acest brand.

Este vorba de produsele dermatocosmetice de la CeraVe, un brand venit pe piața din Romania la sfârșitul anului trecut.

Ce au special aceste produse? Tehnologia MVE și conținutul de ceramide.

Tehnologia Emulsie Multiveziculara (MVE) este un sistem patentat multifazic de emulsie ulei-în-apă, ce constă într-o serie de sfere concentrice de ulei și apă dispuse pe mai multe straturi. Practic, prin intermediul tehnologiei MVE, produsele CeraVe restaurează și mențin proprietățile naturale ale barierei pielii mult timp după ce au fost aplicate, chiar până la 24 de ore mai tarziu.

Cât despre ceramide, acestea sunt lipide (uleiuri) găsite în mod natural în piele, care sunt esențiale pentru protejarea barierei naturale a pielii și menținerea hidratării. În lipsa ceramidelor, pielea poate deveni uscată, cu mâncărimi sau iritată. O carență a ceramidelor sau compoziția alterată sunt asociate unui număr de afecțiuni ale pielii.

Ceramidele CeraVe sunt ingrediente eliberate treptat pentru a ajuta la protejarea și restabilirea funcției de barieră a pielii. Această combinație unică de ceramide conținute de produsele celor de la CeraVe ajută la completarea ceramidelor existente în piele și calmează pielea uscată reducând pierderea hidratării

Dacă cele de mai sus nu v-au convins, mai adaug și următoarele:

  • produsele nu conțin parfum – majoritatea medicilor dermatologi recomandă produsele fără parfum, având în vedere că parfumul poate cauza iritații mai ales pentru persoanele cu ten sensibil.
  • majoritatea produselor lor sunt, de asemenea, non-comedogenice, adică nu blochează porii.
  • produsele CeraVe nu sunt testate pe animale.

Am încercat aproape toate produsele pe care aceștia le au momentan pe piața din România și m-au convins sa nu le scot din rutina mea de ingrijire (atât produsele de hidratare, cât și cele de curățare).

Singurul minus pe care l-as putea da acestui brand ar fi că încă nu au pus la dispoziție pe piața din România toate produsele lor 😀

Produsele CeraVe se găsesc în Farmaciile Sensiblu, Farmaciile Catena, Farmaciile Tei și pe emag.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.